Všechny recepty : Masové pokrmy : Ruská kuchyně : Jednoduchý :

Kuličky z mletého masa se šťávou z jablečného vína

Kuličky z mlétého masa s omáčkou ze zeleniny a žampionů, jablečného vína a kečupu


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 344 / 1 porce
Kalorie: 103 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Kuličky z mletého masa se šťávou z jablečného vína: Kuličky z mlétého masa s omáčkou ze zeleniny a žampionů, jablečného vína a kečupu


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Kuličky z mletého masa se šťávou z jablečného vína

Potřebujete potraviny:
Hovězí mleté maso: 250 g
Vepřové mleté maso: 130 g
Víno jablečné: 300 ml
Žampiony: 130 g (nakrájené na plátky)
Celer řapíkatý: 4 ks (stonky nakrájené nahrubo)
Paprika červená: 1 ks (velká, nakrájená na nudličky)
Protlak rajčatový: 3 polévkové lžíce
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Česnek: 1 ks (utřený stroužek)
Cukr: 2 kávové lžičky
Sůl
Pepř
Cibule: 2 ks (velké nakrájené na kolečka)

Potřebujete náčiní:
Velký kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Mleté maso spojíme, osolíme, opepříme a na pomoučněném vále z něj vytvarujeme 16 stejně velkých kuliček.

Krok 2: Ve větším kastrolu rozehřejeme olej a kuličky na něm zprudka opečeme, poté vyjmeme a necháme okapat od tuku nejlépe na papírových ubrouscích.

Krok 3: Do zbylého oleje v kastrolu přidáme cibuli, česnek a krátce opečeme.

Krok 4: Masové kuličky vrátíme do kastrolu, přidáme rajský protlak, jablečné víno, celer, papriku, žampiony, cukr, dochutíme solí a pepřem.

Krok 5: Dusíme zvolna asi 30 minut pod pokličkou, poté ihned teplé podáváme nejlépe s bramborovými hranolky.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Klement, zítra Emílie