Všechny recepty : Studené dezerty : Evropská kuchyně : Jednoduchý :

Rychlý pomerančový dezert

Karamelizované pomeranče v likérové šťávě


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 438 / 1 porce
Kalorie: 83 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Rychlý pomerančový dezert: Karamelizované pomeranče v likérové šťávě


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Rychlý pomerančový dezert

Potřebujete potraviny:
Pomeranče: 8 ks (s tenkou kůrou)
Cukr: 250 g (krystal)
Voda: 150 ml (studená)
Voda: 150 ml (vlažná)
Likér pomerančový: 3 polévkové lžíce

Potřebujete náčiní:
Pánev
Miska žáruvzdorná malá

Postup přípravy:
Krok 1: Cukr a studenou vodu dáme do kvalitní litinové pánve a zahříváme, až se cukr rozpustí.Poté vaříme dokud nezhnědne.Pozor, nepřepálit!

Krok 2: Do karamelu nalijeme vlažnou vodu.Vrátíme na sporák, znovu provaříme a poté karamel nalijeme do žáruvzdorné mísy.

Krok 3: Karamel necháme zchladnout a asi po 30 minutách do něj nalijeme pomerančový likér.

Krok 4: Kůru z 1 dobře omytého pomeranče nakrájíme na nudličky. Na 1 minutu je vložíme do vroucí vody, poté scedíme, propláchneme a dáme stranou.

Krok 5: Očistíme pomeranče, zbavíme dužiny, rozebereme na dílky, které složíme opět dohromady a spojíme párátky do původního tvaru koule.

Krok 6: Pomeranče vložíme do mísy s karamelem, kterým je přelijeme. Ozdobíme kousky kůry a dáme asi na 30 minut chladit do lednice.Poté pomeranče přeneseme na mističky, vyjmeme párátka a podáváme.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Klement, zítra Emílie