Všechny recepty : Masové pokrmy : Evropská kuchyně : Náročnější :

Šunkové závitky s čekankou a bešamelem

Grilované šunkové závitky s čekankou a bešamelem


Čas přípravy: 90 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 623 / 1 porce
Kalorie: 195 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Šunkové závitky s čekankou a bešamelem: Grilované šunkové závitky s čekankou a bešamelem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Šunkové závitky s čekankou a bešamelem

Potřebujete potraviny:
Mléko: 500 ml
Šunka parmská: 8 ks (plátky)
Čekanka: 8 ks
Sýr gruyer: 100 g (nastrouhaný)
Máslo: 80 g
Citrónová šťáva: 2 polévkové lžíce
Mouka hladká: 30 g
Muškátový oříšek: 0.5 kávové lžičky (strouhaný)
Cibule: 1 ks (velká, nakrájená nadrobno)
Pepř
Sůl

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Velký hrnec
Gril
Grilovací pekáč

Postup přípravy:
Krok 1: Čekankové puky omyjeme, podélně rozkrojíme a vykrojíme tvrdou část.

Krok 2: V hrnci rozpustíme 30 g másla, vložíme do něj čekanku, kterou zakapeme citronovou šťávou. Osolíme a opepříme. Čekanku podusíme ca. 1 hodinu na mírném ohni, občas mícháme, případně podlijeme lžicí vody.

Krok 3: Příprava bešamelu: V kastrolu rozehřejeme 30 g másla,vmícháme mouku a osmahneme. Přilijeme mléko, mícháme dohladka, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a asi 5 minut povaříme.Přisypeme polovinu sýra a promícháme.

Krok 4: Čekanku necháme okapat,jednotlivé kusy zavineme do plátků šunky a vložíme do vymazaného grilovacího pekáčku. Zalijeme bešamelem,na povrch poklademe vločky ze zbytku másla, posypeme zbývajícím sýrem a 10 minut grilujeme.

Krok 5: Pokrm podáváme horký, vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Klement, zítra Emílie