www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Slavnostní pudinková mísa

Dezert z piškotů vrstvených s broskvemi, likérem, pudinkem a šlehačkou, zdobený nasekanými mandlemi


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 6 porcí
Kalorie: 701 / 1 porce
Kalorie: 242 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Piškoty cukrářské velké: 12 ks
Broskve: 400 g (kompotové, půlené)
Mléko: 300 ml
Šlehačka: 300 ml
Sherry: 75 ml
Džem: 4 polévkové lžíce (z černého rybízu)
Sušenky máslové: 60 g
Vaječný žloutek: 3 ks
Mandle: 30 g (nasekané, opražené)
Kukuřičná krupice: 1 polévková lžíce

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Mísa velká
Fólie potravinová

Postup přípravy:
Krok 1: Scedíme broskve a nakrájíme na menší kousky. Šťávu uschováme.

Krok 2: Velké cukrářské piškoty slepíme po dvou džemem.

Krok 3: Piškoty naskládáme na dno velké hluboké mísy a pokryjeme je broskvemi a sušenkami. Pocákáme sherry a šťávou z kompotu.

Krok 4: Příprava pudinku: v míse smícháme žloutky, cukr a kukuřičnou krupičku. V kastrole ohřejeme mléko a směs do něj vmícháme. Zvolna vaříme a mícháme, až pudink zhoustne. Poté odstavíme a necháme zchladit.

Krok 5: Pudink nalijeme do mísy s piškoty, sušenkami a ovocem a mísu zakrytou fólií vložíme do chladu.

Krok 6: Před podáváním ušleháme šlehačku, kterou pudink potřeme v silné vrstvě.Navrch posypeme nasekanými opraženými mandlemi.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :