www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Tuňák se zeleninou

Kousky tuňáka povařené se zeleninou, kořením a bílým vínem


Čas přípravy: 65 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 699 / 1 porce
Kalorie: 128 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Tuňák: 1000 g
Brambory: 3 ks (oloupané, nakrájené na kostky)
Víno bílé suché: 350 ml
Rajčata : 2 ks (nakrájená)
Paprika zelená: 2 ks (očištěná a nakrájená na kousky)
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (2 stroužky utřené)
Chilli: 1 ks (nadrobno nasekaná paprička)
Tymián: 1 ks (snítka)
Cibule : 2 ks (nasekané)
Paprika červená: 2 ks (očištěná a nakrájená na kousky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec

Postup přípravy:
Krok 1: Tuňáka zbavíme kůže a kostí a maso nakrájíme na kousky.

Krok 2: V hrnci na oleji osmažíme cibuli a česnek.Připojíme rajčata a papriky a podusíme asi 5 minut. Zeleninu osolíme a opepříme.

Krok 3: Do hrnce vložíme brambory, chilli papričku a kousky ryby. Přisolíme.

Krok 4: Směs zalijeme bílým vínem a dusíme na mírém ohni pod pokličkou asi půl hodiny. Podle potřeby podlijeme trochou vody.

Krok 5: Pokrm podáváme teplý, ozdobený tymiánem.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :