www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Telecí závitky na řecký způsob

Telecí plátky plněné fetou, bylinkami a olivami, osmažené a podušené s rajčaty na bílém víně


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 254 / 1 porce
Kalorie: 121 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Rajčata : 3 ks (velká, zralá, masitá)
Sýr feta: 200 g (ovčí sýr)
Víno bílé suché: 150 ml
Petrželová nať: 6 polévkových lžíc (nasekaná)
Olivy černé: 50 g (vypeckované, nakrájené na kousky)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Majoránka: 2 kávové lžičky (snítky)
Maso telecí: 4 ks (řízky po ca. 125 g)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Palička na maso
Párátka dřevěná
Velký kastrol

Postup přípravy:
Krok 1: Řízky rozklepeme natenko, osolíme a opepříme.

Krok 2: Rajčata krátce spaříme, oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

Krok 3: V misce vidličkou rozmačkáme sýr, nakrájené olivy a bylinky a vzniklou směsí plátky masa potřeme.

Krok 4: Plátky masa zavineme a uzavřeme párátky.

Krok 5: V kastrolu rozehřejeme olej a masové závitky na něm ze všech stran osmažíme.

Krok 6: Závitky zalijeme vínem, přidáme rajčata a vše podusíme pod pokličkou asi 25 minut. Občas závitky obrátíme, pokud se víno vyvaří, znovu podlijeme.

Krok 7: Nakonec omáčku dochutíme solí a pepřem a teplé závitky podáváme nejlépe se smaženými bramborami.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :