www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Drůbeží roláda se špenátem

Roládky z krůtího masa a ochuceného špenátu podávané s osmaženou zeleninou a omáčkou z vývaru a sherry


Čas přípravy: 45 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 295 / 1 porce
Kalorie: 173 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Špenát : 250 g (omyté listy)
Vývar drůbeží: 200 ml
Paprika žlutá: 1 ks (očištěná, nakrájená)
Paprika zelená: 1 ks (očištěná, nakrájená)
Pistácie: 2 polévkové lžíce (nasekané najemno)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Máslo: 2 polévkové lžíce
Smetana zakysaná: 2 polévkové lžíce
Sherry: 2 polévkové lžíce
Citrónová šťáva: 1 kávová lžička
Tymián: 1 kávová lžička
Sůl
Pepř
Česnek: 1 ks (1 stroužek utřený)
Krůtí prsa: 4 ks (po ca. 150 gr)
Paprika červená: 1 ks (očištěná, nakrájená)

Potřebujete náčiní:
Kastrol
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Listy špenátu povaříme v kastrolu v osolené vodě asi 1 minutu.Vyjmeme a necháme okapat.

Krok 2: Ke špenátu přidáme česnek, pistácie, citronovou šťávu a 0,5 lžičky oleje.

Krok 3: Plátky masa jemně naklepeme, okořeníme pepřem a solí, obložíme špenátem a zavineme.Závitky ještě jemně osolíme.

Krok 4: Do pánve nalijeme zbytek oleje a osmažíme na něm kousky paprik okořeněné tymiánem a solí.Poté vyjmeme.

Krok 5: Do pánve vložíme máslo a masové závitky na něm ze všech stran při nižší teplotě osmažíme. Po ca. 15 minutách smažení dáme stranou.

Krok 6: Příprava omáčky: do pánve nalijeme vývar, zakysanou smetanu, sherry, osolíme a prudce povaříme.

Krok 7: Závitky servírujeme nakrájené na plátky, přelijeme je omáčkou a podáváme spolu s osmaženou zeleninou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :