www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Pečená treska se sardelkami

Zapékané porce ryby se sardelkami, rajčaty a dvěma druhy sýrů


Čas přípravy: 40 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 332 / 1 porce
Kalorie: 106 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Treska: 500 g (mražené porce filé)
Citrónová šťáva: 5 polévkových lžíc
Bazalka: 2 kávové lžičky
Oregano: 2 kávové lžičky
Sůl
Pepř
Rajčata : 500 g (nakrájená na plátky)
Sardelky: 4 ks (jemně nasekané)
Sýr Ementál: 75 g (strouhaný)
Sýr parmezán: 75 g (nastrouhaný)
Olej olivový: 2 polévkové lžíce
Bazalka čerstvá (snítky na ozdobu)

Potřebujete náčiní:
Mísa žáruvzdorná zapékací velká

Postup přípravy:
Krok 1: Filé pokapeme citrónovou šťávou a necháme asi 20 min odležet.

Krok 2: Zapékací mísu vymažeme tukem, vložíme do ní rybu, kterou posypeme bazalkou, oreganem, solí a pepřem.

Krok 3: Rybu obložíme plátky rajčat a posypeme nakrájenými sardelkami a strouhanými oběma druhy sýrů.

Krok 4: Pokrm zakapeme trochou olivového oleje a dáme péci do předehřáté trouby (ca. 20-30 min).

Krok 5: Před podáváním tresku ozdobíme snítky bazalky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :