www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Cibulová polévka na francouzský způsob

Jemný hovězí vývar s karamelizovanou cibulí a sýrovými kostičkami


Čas přípravy: 60 min
Počet porcí: 8 porcí
Kalorie: 256 / 1 porce
Kalorie: 98 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Cibule : 1 kg (pokrájená na kolečka)
Mouka hladká: 40 g
Vývar hovězí: 1 l
Sýr eidam: 100 g (nakrájený na kostičky)
Olej olivový: 4 polévkové lžíce
Máslo: 50 g
Petrželka: 4 polévkové lžíce (nasekaná)
Cukr: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velký hrnec
misky na polévku

Postup přípravy:
Krok 1: Ve velkém hrnci v oleji rozpustíme máslo,vložíme cibuli a spolu se lžicí cukru smažíme na mírném ohni asi 15 minut dokud cibule nezezlátne.

Krok 2: Přidáme mouku a společně s cibulí pražíme 1-2 minuty.

Krok 3: Vlijeme hotový vývar a za stálého míchání přivedeme k varu.

Krok 4: Opepříme, osolíme a na mírném ohni necháme 30 minut povařit.

Krok 5: Hotovou polévku servírujeme v miskách, navrch posypeme na kostičky nakrájeným eidamem a posypeme nasekanou petrželkou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :