www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Opečená telecí jatýrka

Telecí játra obalená v ochucené mouce, opečená, podávaná ve šťávě se šalvějí a citrónem


Čas přípravy: 15 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 1751 / 1 porce
Kalorie: 579 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Máslo: 600 g
Játra telecí: 500 g (nakrájená na plátky)
Citróny: 1 ks (nakrájený na kolečka)
Mouka hladká: 2 polévkové lžíce
Šalvěj: 1 polévková lžíce (čerstvá, nasekaná)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Velká pánev
Palička na maso

Postup přípravy:
Krok 1: Na talíř nasypeme mouku, kterou osolíme a opepříme. Nakrájené plátky jater lehce naklepeme a obalíme v mouce.

Krok 2: Na pánvi rozehřejeme v oleji polovinu másla, ve kterém játra z obou stran zprudka asi 3 minuty opékáme.Pokud nemáme dostatečně velkou pánev, smažíme nadvakrát.

Krok 3: Na pánvi rozehřejeme zbylé máslo, přidáme citrónovou šťávu a šalvěj a za stálého míchání chvilku provaříme.

Krok 4: Játra servírujeme na talíř přelitá vzniklou šťávou a ozdobená kolečky citrónu.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :