www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Smažené řízky z telecího masa

Dozlatova smažené řízečky obalené ve strouhance s citronovými řezy


Čas přípravy: 30 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 538 / 1 porce
Kalorie: 283 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Maso telecí: 400 g
Strouhanka: 130 g
Vejce: 1 ks (rozšlehané)
Máslo: 60 g
Citróny: 1 ks (nakrájeny na řezy)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Petrželka: 2 polévkové lžíce (nasekaná)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Maso nakrájíme na 4 plátky, které rozklepeme na sílu ca. 3-4 mm a osolíme.

Krok 2: Připravíme si 2 talíře. V jednom talíři našleháme rozklepnuté vejce, do druhého dáme strouhanku. Plátky masa nejprve z obou stran namočíme do vejce a pak obalíme ve strouhance. Necháme asi 20 minut uležet v chladu.

Krok 3: Na pánvi rozehřejeme v oleji máslo a řízky z každé strany min. 2 minuty dozlatova smažíme.

Krok 4: Přebytečný tuk necháme z řízků okapat na papírových ubrouscích.

Krok 5: Řízečky podáváme teplé, zdobené citronovými řezy a petrželkou,s vařenými bramborami či zeleninovou přílohou.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :