www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Fazolové karí

Velké červené fazole s rajčaty a kari , bohatě kořeněné výživné jídlo exotické chuti


Čas přípravy: 20 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 192 / 1 porce
Kalorie: 67 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Fazole konzervované: 600 g (červené, procezené)
Řepa sterilovaná : 400 g
Cibule : 1 ks (velká,nakrájená)
Olej slunečnicový: 2 polévkové lžíce
Česnek : 1 ks (5 drcených stroužků)
Chilli: 1 ks (čerstvé zelené papričky, očištěné, nakrájené)
Citrónová šťáva: 1 polévková lžíce
Kari: 1 kávová lžička
Kurkuma: 1 kávová lžička
Zázvor: 1 ks (2.5 cm očištěného nasekaného kořene)
Koriandr: 0.5 kávové lžičky (mletý)
Pepř kajenský: 0.25 kávové lžičky
Sůl

Potřebujete náčiní:
Velká pánev

Postup přípravy:
Krok 1: Na pánvi na oleji opečeme cibuli, česnek, chilli a zázvor.

Krok 2: Po chvíli přidáme kurkumu, koriandr, pepř, sůl a kari a mícháme asi 2 minuty.

Krok 3: Přidáme sterilovaná rajčata s trochou šťávy a dusíme asi 3 minuty.

Krok 4: Do pánve vložíme fazole a mícháme, dokud se neprohřejí, šťáva by měla zhoustnout.

Krok 5: Na závěr přidáme citrónovou šťávu. Podáváme nejlépe s plátky bílé veky.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :