Všechny recepty : Těstoviny : Středomořská kuchyně : Jednoduchý :

Milánské nudle

Tradiční italský pokrm - těstoviny fettuccine se zeleninou, smetanou a parmezánem


Čas přípravy: 35 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 730 / 1 porce
Kalorie: 176 / 100 g
Zobrazit podrobné nutriční hodnoty :

Recept online: Milánské nudle: Tradiční  italský pokrm - těstoviny fettuccine se zeleninou, smetanou a parmezánem


DDM (GDA) - doporučené denní množství energie a živin pro průměrného člověka (denní příjem 2000 kcal): Milánské nudle

Potřebujete potraviny:
Nudle fettuccine: 500 g
Cuketa: 1 ks (nakrájená)
Rajčata: 200 g (sterilovaná, nakrájena na kostky, zbavena šťávy)
Brokolice: 125 g (růžičky)
Chřest: 125 g (bez dřevnaté části, nakrájený na kousky)
Smetana ke šlehání: 125 ml
Hrášek zelený: 90 g (rozmrazený)
Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný)
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (jemně nasekaná)
Rajčatová šťáva: 3 polévkové lžíce
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Paprika žlutá: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky)
Česnek: 1 ks (3 utřené stroužky)
Paprika červená: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Velký kastrol
Cedník

Postup přípravy:
Krok 1: Do kastrolu vložíme cuketu, brokolici, chřest a vaříme doměkka v osolené vodě ca. 3 min, následně scedíme.

Krok 2: Na rozehřátý olej v pánvi vložíme česnek, papriky a zlehka smažíme po dobu ca. 4 min.

Krok 3: Přimícháme hrášek, rajčata a rajčatovou šťávu a asi na 5 min podusíme.

Krok 4: Přidáme cuketu, brokolici, chřest, smetanu, vše okořeníme a asi 2 min mícháme.

Krok 5: Fettuccine vaříme v osolené vodě ca. 10 min, scedíme a promícháme se zeleninovou směsí.

Krok 6: Ozdobíme bazalkou, parmezánem a ihned podáváme.

Vytisknout recept :

Recepty a kuchařka online. Rady a tipy při vaření :






Podpořte nás · Kontakt· Kniha návštěv · RoboStav
Copyright (c) 2024 by CELÝSVĚT. Všechna práva vyhrazena!
Kontaktní e-mail: celysvet(zav)email.cz



IQ test online

Recepty online

Hry online

Test Jasnovidce

Výukový slovník English
Svátek má  Klement, zítra Emílie