www.CelySvet.cz - recepty online, encyklopedie: pokojové rostliny, psi, kočky, státy

Milánské nudle

Tradiční italský pokrm - těstoviny fettuccine se zeleninou, smetanou a parmezánem


Čas přípravy: 35 min
Počet porcí: 4 porce
Kalorie: 730 / 1 porce
Kalorie: 176 / 100 g

Potřebujete potraviny:
Nudle fettuccine: 500 g
Cuketa : 1 ks (nakrájená)
Rajčata : 200 g (sterilovaná, nakrájena na kostky, zbavena šťávy)
Brokolice : 125 g (růžičky)
Chřest : 125 g (bez dřevnaté části, nakrájený na kousky)
Smetana ke šlehání: 125 ml
Hrášek zelený : 90 g (rozmrazený)
Sýr parmezán: 90 g (nastrouhaný)
Bazalka čerstvá: 4 polévkové lžíce (jemně nasekaná)
Rajčatová šťáva : 3 polévkové lžíce
Olej olivový: 3 polévkové lžíce
Paprika žlutá: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky)
Česnek : 1 ks (3 utřené stroužky)
Paprika červená: 0.5 ks (očištěná, nakrájená na kostky)
Sůl
Pepř

Potřebujete náčiní:
Pánev
Velký kastrol
Cedník

Postup přípravy:
Krok 1: Do kastrolu vložíme cuketu, brokolici, chřest a vaříme doměkka v osolené vodě ca. 3 min, následně scedíme.

Krok 2: Na rozehřátý olej v pánvi vložíme česnek, papriky a zlehka smažíme po dobu ca. 4 min.

Krok 3: Přimícháme hrášek, rajčata a rajčatovou šťávu a asi na 5 min podusíme.

Krok 4: Přidáme cuketu, brokolici, chřest, smetanu, vše okořeníme a asi 2 min mícháme.

Krok 5: Fettuccine vaříme v osolené vodě ca. 10 min, scedíme a promícháme se zeleninovou směsí.

Krok 6: Ozdobíme bazalkou, parmezánem a ihned podáváme.



Všechny recepty online na www.CelySvet.cz :